tiistai 30. elokuuta 2016

Vältetään yhdessä talkoopakko

Yhdistystoiminta antaa enemmän kuin ottaa

Itselle mielekkään harrastustoiminnan vuoksi on valmis raivaamaan tilaa jo muutenkin täpötäyteen kalenteriin, jotta pääsee harrastuksen pariin. On valmis luopumaan ajasta kotisohvalla myös talven pimeinä iltoina vain jotta pääsee treeneihin. Aika koiran kanssa on mitä parasta akkujen lataamista niin lenkillä, sohvalla kuin treeneissäkin. 

Koiraharrastus pyörii suurelta osin yhdistysten varassa. Yhdistys järjestää viikoittaisia koulutuksia, koulutustapahtumia, kilpailuja, kokeita, testejä sekä muita tapahtumia tukemaan toimintaansa. Tavoitteena on tuottaa jäsenistölle palveluita tekemättä voittoa. Jotta  kaikki tämä onnistuu, tarvitaan uskomaton määrä talkootunteja. Ilman jäseniä ei ole yhdistystä ja ilman talkootyötä ei ole palveluita jäsenistölle. 

TVA:lla on suuri joukko kouluttajia, jotka kouluttavat viikko toisensa jälkeen talkootyönä ryhmiänsä läpi vuoden. Jokainen saapuu paikalle omalla kustannuksellaan ja käyttää omaa arvokasta aikaansa, jotta yhdistyksen perustarkoitus toteutuisi. Kiitos kuuluu jokaiselle TVA:lla kouluttavalle sekä kouluttaneelle. Olette yhdistyksemme käyntikortti ja hallitus on aina voinut ylpeydellä sanoa juuri sinun olevan meidän kouluttaja. Kouluttajien lisäksi jatkuvaa talkootyötä uurastavat kokeissa olevat liikkeenohjaajat sekä koetoimitsijat. Ilman teitä ei ole olisi ainuttakaan Toko-koetta.

Kokeet ja tapahtumat tuovat paitsi palvelua jäsenille myös yhdistyksellemme elintärkeää tuloa. Toko-kokeista saatava tulo on yhdistyksemme yksi merkittävimmistä tulonlähteistä. Mikäli kokeita ei järjestettäisi, jouduttaisiin pelkästään peruskurssien hintoja nostamaan 15€/osallistuja/kurssi. Kokeiden järjestäminen vaatii koulutettujen talkoolaisten lisäksi muitakin talkoolaisia helppoihin tehtäviin, joista selviää kuka vain. 

Talkoolaisten määrä on huolestuttavasti laskenut jo vuosien ajan ja usein talkoilut kasaantuvatkin tietyille henkilöille kerta toisensa jälkeen. Useissa koiraseuroissa on jouduttu siirtymään talkoopakko- käytäntöön, jossa vain talkoilemalla säilytät mahdollisuuden treenata yhdistyksen järjestämissä koulutuksissa. TVA:lla uskotaan vielä talkoilun antavan enemmän kuin ottavan, onhan meidän talkoissa aina oikeasti hauskaa.

Jotta talkoilun vapaaehtoisuus voidaan pitää seurassamme edelleen käytäntönä, tulee talkoolaisten saamisen helpottua. Talkoilu kuuluu kaikille, sillä tapahtumilla kerrytetään kassaan rahaa, jonka avulla kurssimaksut voidaan pitää alhaalla ja näin säilyttää kaikilla mahdollisuus harrastaa tätä hienoa lajia. Kassavirralla myös ylläpidetään hallia ja kenttää sekä järjestetään muuta toimintaa. Talkoopakon ohella toinen vaihtoehto on myös tiputtaa oheistoiminnan osuus minimiin ja nostaa kurssimaksuja. Kumpaankaan edellä mainittuun vaihtoehtoon TVA:n hallitus ei halua ryhtyä.

TVA järjestää syksyllä 2016 seuraavina ajankohtina kokeita: 16.10, 12.11 ja 11.12. Merkkaa päivät jo nyt kalenteriin ja tule talkoisiin. Talkoissa ei tarvitse olla suinkaan koko päivää vaan yksi koe jaetaan aina vielä kahteen vuoroon, jolloin talkooaika on vain 3-4 h, joka menee hyvässä seurassa kuin siivillä. Talkoihin pääset osallistumaan ilman aikaisempaa kokemusta eikä sinun tarvitse suorittaa mitään palvelukoiraliiton järjestämiä kursseja osallistuaksesi. Jokaisen tapahtuman vastuuhenkilö huutelee talkoolaisia etukäteen jäsenpostissa sekä yhdistyksen Facebook- sivulla. Ilmoittaudu mukaan, niin kannat omat kortesi kekoon tämän huikean harrastuksen vuoksi.


Nähdään talkoissa
TVA Pori ry:n hallituksen puolesta
Heidi Särkipaju 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti